4 Gemakkelijke DIY gezichtsmaskers voor Acne

Geplaatst op

Verbergt het geheim voor een gezonde huid zich in je keuken? Zelfgemaakte acnebehandelingen van voedingsmiddelen zoals honing, komkommers en druiven kunnen een aanvulling zijn op de professionele gezichtsbehandeling door een dermatoloog in spacentra zoals Spa Sport Hotel Zuiver.

Acne kan hardnekkig zijn en op de slechtste momenten opduiken. Het goede nieuws is dat er veel middeltjes zijn om de acne te verhelpen en nieuwe uitbraken te voorkomen. Het slechte nieuws is dat sommige acneproducten bijwerkingen kunnen veroorzaken zoals roodheid, verkleuring of droogte. Om deze reden geven sommige mensen er de voorkeur aan om acne zelf thuis te behandelen met natuurlijke ingrediënten.

Typisch, hoe milder de acne, hoe gemakkelijker je deze thuis kan behandelen. In meer ernstige gevallen zijn er professionele behandelingen vaak nodig. Voor milde acne zou je verbaasd kunnen zijn om te horen dat je de ingrediënten voor verschillende maskers  al in huis hebt.

Je kunt gewone voedingsmiddelen en ingrediënten, zoals komkommer, havermout, druiven en gist, mengen tot een gezichtsmasker en een behandeling voor acne creëren. Een zelfgemaakte gezichtsbehandeling kan helpen om acne te voorkomen of te verwijderen, maar ook om je huid glanzend, gehydrateerd en gezond te houden.

1. Druiven cleanse

Druiven zijn een verfrissend tussendoortje, maar druiven komen waarschijnlijk niet in gedachten als je denkt aan acnebehandelingen.

De huid van rode druiven kan helpen tegen de bactericide activiteit tegen Cutibacterium acnes. C. acnes, voorheen heette het Propionibacterium acnes, is een bacterie in de talgklieren die bijdraagt aan acne.

Dus pak een paar verse rode druiven uit je koelkast, en je hebt een gemakkelijke gezichtsreiniger. Snijd twee of drie druiven doormidden en wrijf het vruchtvlees over je gezicht en hals. Volg met een koel waterspoeling.

2. Komkommer yoghurt gezichtsmasker

Als je ooit in een kuuroord bent geweest, heb je waarschijnlijk komkommerschijfjes op je ogen gelegd om wallen te verminderen. Uit een onderzoek blijkt dat komkommers een verzachtend effect op de huid kunnen hebben, waardoor irritatie, zwelling en pijn worden verminderd. Ze kunnen dus mogelijk de ontsteking verlichten die specifiek met acne gepaard gaat.

In het geval van acne ontwikkelt zich een ontsteking in de olieklier en de follikel, wat leidt tot rode, boze bobbels in de huid. Wanneer acne zich diep in de huid ontwikkelt, kan er een cyste ontstaan en met olie gevuld raken. Als de cystewand breekt en de olie wordt blootgesteld aan de diepere huidlagen, treedt vaak een fikse ontstekingsreactie op.

Hoe kunnen komkommers helpen?

Komkommers hebben huidverzachtende en hydraterende voordelen, dus als je huid ontstoken is van acne, kunnen komkommers een bescheiden kalmerend voordeel bieden. Maar ze zijn helaas niet effectief bij de behandeling van de onderliggende puistjes.

Maak een pasta door een kleine komkommer en een kop havermout te mengen. Meng 1 theelepel van deze pasta met 1 theelepel yoghurt en breng het aan op je gezicht. Laat het 30 minuten intrekken en spoel het dan uit.

3. Komkommer suiker masker

Als je geen havermout of yoghurt in je keuken hebt, gebruik dan dit komkommermiddel. Dit verkoelende, verzachtende masker zal helpen om je huid glad te strijken, die ruw kan aanvoelen van acne.

Pureer een hele komkommer, zeef het water, voeg 1 eetlepel suiker toe, en meng goed. Breng het aan op je gezicht en laat het 10 minuten intrekken, en was het dan met koud water.

4. Eenvoudig honingmasker

Honing heeft veel genezende eigenschappen. Sommige mensen gebruiken het als een natuurlijke hoestsiroop en om keelpijn te verlichten. De antibacteriële eigenschappen van honing bevorderen de genezing van brandwonden en wondinfecties en de groei van C. acnes kunnen remmen.

Voordat je de honing aanbrengt, spoel je je gezicht af met warm water. Vervolgens breng je de honing aan en laat je het 30 minuten op de huid zitten. Spoel de honing af met warm water.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen info met je door over wat je kunt doen aan acne. Lees er meer over en doe je voordeel met de informatie.

Contactgegevens

Via info @ acneprobleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden