Alles wat je moet weten over facings

Geplaatst op

Wil jij iets aan de look van je tanden laten doen? Misschien zijn facings wel de oplossing! Lees hier alles wat je moet weten over facings. 

Wat zijn facings? 

Tandheelkundige facings (soms ook wel porseleinen facings of tandporseleinlaminaten genoemd) zijn flinterdunne, op maat gemaakte schelpen van tandkleurige materialen die ontworpen zijn om het oppervlak van de tanden aan de voorkant te bedekken en zo je uiterlijk te verbeteren. Deze schelpen worden aan de voorkant van de tanden gelijmd en veranderen hun kleur, vorm, grootte of lengte.

Bij wat voor problemen kunnen facings de oplossing zijn?

Facings geven je gebit een andere look. Facings kun je laten aanmeten voor een of enkele tanden, maar ook voor alle tanden. Als je slechts een of enkele facings laat zetten, vormt en kleurt de tandarts deze zo goed mogelijk naar je ‘echte’ tanden. Facings lossen doorgaans onderstaande problemen op: 

 

  • Erg verkleurde tanden, door bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling, vlekken op de tanden.
  • Versleten tanden
  • Gebroken tanden
  • Tanden die erg verkeerd zijn uitgelijnd
  • Tanden met spleetjes
  • Korte tanden

 

Voor bovenstaande ‘problemen’ zijn er meerdere oplossingen mogelijk. Ga daarom altijd langs de tandarts voor bijvoorbeeld facings in Utrecht en bespreek je wensen. 

Voor- en nadelen facings van composiet en porselein

Facings zijn er in twee verschillende materialen, namelijk composiet en porselein. Beide materialen hebben zo zijn voor- en nadelen:

 

Voordelen en nadelen composiet

Facings van composiet zijn relatief goedkoop en kunnen binnen 1 dag in je mond worden geplaatst. Daarnaast zijn deze eenvoudig te repareren als er een stukje afgebroken is. Een nadeel van composiet is dat ze kunnen verkleuren, minder lang meegaan dan porseleinen facings en soms een doffe uitstraling kunnen hebben. 

 

Voordelen en nadelen porselein

Facings van porselein hebben een erg natuurlijke uitstraling en gaat langer mee. In vergelijking tot facings van composiet zijn deze porseleinen facings minder gevoelig voor verkleuringen. Wel zijn ze een stuk duurder en zijn er meerdere afspraken nodig om deze facings te plaatsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen info met je door over wat je kunt doen aan acne. Lees er meer over en doe je voordeel met de informatie.

Contactgegevens

Via info @ acneprobleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden