Hoe kan mijn acne behandeld worden?

Geplaatst op

Acne is er in verschillende gradaties. Van relatief mild tot zeer erg. Voor elke vorm van deze aandoening is er wel een behandeling. Er zijn een aantal stappen die doorgenomen worden wanneer mensen een behandeling voor acne krijgen. Lees snel verder om te ontdekken wat voor jou kan werken.

Rustige aanpak

Wanneer acne behandeld wordt, is het belangrijk te beseffen dat de huid overgevoelig en erg irriteert is. Het is dus heel belangrijk om hier de behandeling op af te stemmen. Cosmetische experts weten dit en vermijden daarom middelen waar alcohol of parfum in zit. Voordat een behandeling begint gaat men eerst een analyse doen van wat de heftigheid van de acne is en welke bewezen methode hierbij gebruikt moeten worden.

Stoffen die helpen

In de cosmetische kliniek wordt vaak gebruik gemaakt van salicylzuur en benzoylperoxide. 

Het eerste middel zorgt ervoor dat talgklieren niet verstoppen en dat de huid niet verhoornd. Het tweede middel dood de bacterie die de acne voor oorzaak ‘t en is niet belastend voor de huid. De bedoeling is dat het middel over een groter gebied van het gezicht gesmeerd wordt dan alleen het probleem gebied. Alleen dan zal benzoylperoxide werken en de acne doen verminderen en verdwijnen. 

Stevige acne aanpakken

Je kunt stevige acne aanpakken met een aantal bewezen methodes. Wanneer nemen ze hieronder even met je door:

 

  • Door een hoge concentratie salicylzuur te gebruiken zal de acne sterk verbeteren
  • Ook met een laser is acne te behandelen. We hebben het dan over de KTP-laser en de 1064 IAG-laser. Het is ook makkelijk om hiermee oude littekens van acne te vervagen.
  • Voor de meest erge vormen van acne is er gelukkig een nieuwe therapie bedacht, dat is de Foto Dynamische Therapie. Met behulp van deze techniek kun je talgkliertjes, die overactief zijn en de problemen mede veroorzaken, zo behandelen dat ze hiermee stoppen.

 

Er gloort dus hoop aan de horizon voor mensen die kampen met acne. Andere beproefde middelen zijn, toepassingen van vitamine A zuur en antibiotica. Wist je dat de anticonceptiepil ook goed werkt tegen acne! 

We raden je aan om contact op te nemen met Cosmetisch Centrum Alkmaar, ook als je andere cosmetische problemen hebt, ze hebben een scala aan behandelingen die ze uitvoeren, zoals cryolipolyse of een ooglidcorrectie. Misschien vraag je je af: wat is cryolipolyse? Zij kunnen je er alles over vertellen!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen info met je door over wat je kunt doen aan acne. Lees er meer over en doe je voordeel met de informatie.

Contactgegevens

Via info @ acneprobleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden