Wat is Botox eigenlijk?

Geplaatst op

De meeste mensen hebben wel een paar puntjes die ze liever anders zouden zien. Dat kan op vele vlakken in het leven zijn. Ook als het gaat om het uiterlijk. Sinds de jaren tachtig zijn er een groot aantal innovaties geweest op het gebied van de cosmetische chirurgie. Botox is een van deze doorbraken. Wat houdt deze behandelingen in en wat hebben mensen er zoal aan? We nemen de voordelen van dit middel met je door, zodat je weet wat er speelt en wellicht zelf een behandeling met Botox kunt ondergaan. Laat je informeren en doe je voordeel met deze informatie. We raden je botox amsterdam aan, ze helpen je graag op weg om de juiste keuzes voor jouw situatie te maken. 

 

Botox wordt gemaakt van een stof die wordt uitgescheiden door een bacterie, namelijk de inmiddels wereldberoemde Clostridium botulinum. Deze maakt een toxine aan, die voor een verlamming in de spieren zorgt. Dit is goed nieuws voor mensen, want de meeste rimpels in het gezicht komen door spieren die onder de huid samentrekken. Bijvoorbeeld de fronsrimpels worden mede veroorzaakt door het voortdurend samentrekken van de voorhoofdsspieren. Zo kan het zijn dat iemand die zich veel zorgen maakt of bezorgt kijkt, eerder deze rimpels krijgt. Met Botox zijn deze rimpels sterk te vervagen of helemaal weg te krijgen. Omdat de spieren soort van lamgelegd worden, krijgt de huid erboven de tijd om te herstellen. Ook roken heeft invloed op het ontstaan van rimpels.

Hoe gaat een behandeling?    

Een typische behandeling met Botox gaat als volgt:

 

  • Je maakt een afspraak (voor de behandeling natuurlijk) 
  • Er komt een gesprek met de arts over de wensen 
  • Op basis van een realistisch behandelplan wordt de behandeling gedaan. 
  • Enkele injecties met Botox worden in de te behandelende gebieden gezet
  • Het is een relatief korte behandeling en je mag daarna direct naar huis

 

De bijzondere resultaten en de snelle behandeling, maken de botoxbehandeling al jaren bijzonder populair. Tegenwoordig ligt de focus op het opfrissen van het uiterlijk en niet meer het platspuiten. Hoewel excessen nog steeds voorkomen (goed je kliniek uitkiezen!) zal je ze tegenwoordig minder vaak zien.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen info met je door over wat je kunt doen aan acne. Lees er meer over en doe je voordeel met de informatie.

Contactgegevens

Via info @ acneprobleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden