Wat moet je weten over Botox?

Geplaatst op

Wanneer je overweegt om een Botoxbehandeling in te gaan, dan zijn er een aantal dingen die je zou moeten weten. In deze blog gaan we het over die dingen hebben. Wanneer je met Botox aan de slag wilt, raden we je aan om jezelf goed te laten informeren door een expert.

 

Niet blijvend

Botulinetoxine is niet blijvend, na een botoxbehandeling wordt de Botox in je lichaam automatisch weer afgebroken. Het duurt best een tijdje voor de Botox is afgebroken, dit is namelijk zo’n 3 tot 5 maanden. Echter is deze tijd voor ieder persoon weer anders, dit ligt ook aan het gebruikte merk botulinetoxine.

Hoofdpijn

De kans bestaat dat je na de behandeling last kan krijgen van hoofdpijn. Dit komt maar bij weinig mensen voor, dit is bij zo een 1% tot 10%. Dit is echter niet alleen zo bij deze cosmetische ingreep, bij andere medische behandelingen waar een grote hoeveelheid Botox wordt gebruikt, kan dit ook voorkomen. De hoofdpijn kan gepaard zijn met een stijf gevoel, dit voelt wanneer de naald tijdens de behandeling een naald heeft geraakt. Deze bijwerkingen zijn meestal na een paar dagen weg.

Het lange termijn

We weten nog niet precies wat Botox nou eigenlijk echt met je lichaam doet. Deze stof wordt na een aantal maanden afgebroken, maar waar gaat de Botox heen? Het is lastig aan te tonen wat er nou precies gebeurd. Hier wordt wel onderzoek naar gedaan. Hoe lang dit onderzoek nog gaat duren weet niemand. Als je dit risico niet wilt lopen, dan kan je beter opzoek naar iets anders.

Botox is niet te verwijderen

Als je botulinetoxine in je lichaam hebt, kan je het er niet meer uit laten halen. Bij andere alternatieven, zoals fillers, kun je deze oplossen met een goedje dat hyaluronidase heet. Botox is dus niet te verwijderen, het enige wat je wel zou kunnen doen is het corrigeren. Wanneer je ervan af wilt, moet je dus een aantal maanden wachten. Er zijn geen producten verkrijgbaar die het proces van de Botox versnelt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen info met je door over wat je kunt doen aan acne. Lees er meer over en doe je voordeel met de informatie.

Contactgegevens

Via info @ acneprobleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden