Wat zijn de voor- en nadelen van botox?

Geplaatst op

Wanneer je een botoxbehandeling overweegt is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. Daarom noemen wij in deze blog een aantal voor- en nadelen van een botulinetoxinebehandeling. 

Wat zijn de voordelen?

Het eerste voordeel van botox amsterdam is dat de rimpels die je hebt worden verwijderd. Door een botoxbehandeling, die bestaat uit een aantal prikjes, ben je voor de komende drie tot zes maanden van je rimpels af. Het laten verdwijnen van de rimpels gebeurd vaak op een natuurlijke manier. Hierdoor zal het niet zichtbaar zijn dat je een cosmetische behandeling hebt ondergaan. De behandelingen zijn snel en er is geen herstelperiode. Het zou zelfs meteen na de behandeling niet meer zichtbaar zijn dat je behandeld bent. De werking van Botox is echter tijdelijk, botulinetoxine is een natuurlijke stof die weer uit je lichaam verdwijnt. Dit middel is relatief veilig, in de tijd dat het op de markt is er nog niet aangetoond dat het slecht is. Botulinetoxine heeft zelfs medische toepassingen. Zo kan Botox helpen bij het verminderen van: migraine, tandenknarsen en overmatig zweten.

Wat zijn de nadelen?

Wanneer je teveel gebruik maakt van Botox, kan het zijn dat je een emotieloos gezicht krijgt. Als er gewoon de juiste hoeveelheid botulinetoxine wordt gebruikt zal dit niet gebeuren. Een veelvoorkomend probleem na een botoxbehandeling is een hangend ooglid. Dit gebeurt wanneer er teveel Botox in het voorhoofd wordt gespoten. Wanneer je door een ervaren arts wordt geholpen, dan zal dit probleem zich niet voordoen. Het middel kan vrij verslavend zijn, wanneer je eenmaal gewend bent aan het resultaat van zo een behandeling kan het zijn dat je snel weer behandelt wilt worden. Toch heeft de ingreep ook een aantal complicaties, zo kunnen blauwe plekken of zwellingen zich voordoen, deze verdwijnen echter wel in ongeveer twee dagen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen info met je door over wat je kunt doen aan acne. Lees er meer over en doe je voordeel met de informatie.

Contactgegevens

Via info @ acneprobleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden